Geldles

 In Nieuws

Uit: de Krant van Midden-Drenthe

WESTERBORK  – Vreemde bankbiljetten bekijken, sommen maken, nadenken over zakgeld. En natuurlijk praten over de gevaren van het digitale geld. Een uur lang kreeg groep 8 van bassischool De Lindelaar in Westerbork donderdag geldles. ’Wat is een geldezel?’
De ‘eurowijsles’ is een initiatief van de Volksbank, het moederbedrijf van SNS, ASN Bank, Regiobank en BLG Wonen met samen zo’n 3 miljoen klanten. Al tien jaar wordt hij gegeven op scholen door het hele land. Elk jaar worden zo bijna 300.000 kinderen bereikt, zegt Hilde Krens, manager financiële educatie van de Volksbank en bedenker van de lessen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die op jeugdige leeftijd goed worden bijgepraat over geld later minder kans lopen op financiële problemen.
,,Kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd digitaal zakgeld. Het is belangrijk dat je begint met contant zakgeld, zodat kinderen echt de waarde van geld leren kennen’’, zegt ze. ,,Ik vind het verstandig om ze mee te nemen in het hele proces, vanaf een jaar of tien, elf.”
Hilde Krens gaf deze leerzame geldles samen met Erik Visscher van de Regiobank in Westerbork.

Recente berichten

Leave a Comment

Call Now Button