Groepen 1 en 2

Voor u als ouders is het handig om op de hoogte te zijn van de algemene gang van zaken in de groepen 1 en 2.   We hebben een aantal zaken voor u op een rijtje gezet.

lievehbeestje met 1 bladSchooltijden.
De kinderen mogen ’s morgens vanaf 8.20 uur de klas ingaan (inloop).  De lessen beginnen om 08.30 uur en eindigen om 14.00 uur.

lievehbeestje met 1 bladEten en drinken – pauze – pleinwacht

Ochtendpauze.
Voorafgaand aan de ochtendpauze (10.00 – 10.15 uur), mogen de kinderen in de klas wat drinken en hun fruit opeten. 1 stuk fruit per pauze is voldoende. Lust uw kind geen fruit, dan mag een boterham worden meegenomen. Geen snoep en/of  (gevulde) koeken e.d. meegeven.

Middagpauze.
Voorafgaand aan de middagpauze (12.15 – 12.45 uur) eten de leerlingen gezamenlijk in de klas. De kinderen moet zelf hun (gezonde) lunch meenemen.

Pleinwacht.
Gedurende de middagpauze is er toezicht op het plein. Dit toezicht wordt verzorgd door een pedagogisch medewerker en een aantal “pleinouders”.

lievehbeestje met 1 bladNaam vermelden
Het is handig als de naam van het kind vermeld staat op de drinkbeker. Ook de naam vermelden op tassen, laarzen, jassen (vooral spijkerjasjes!) en gymschoenen voorkomt veel onduidelijkheid.

lievehbeestje met 1 bladWensje
Is er iemand jarig, of is er een bruiloft of een andere feestelijke gebeurtenis waar uw kind bij betrokken is, dan mag uw kind een “wensje” maken. Wilt u met dit verzoek niet wachten tot de laatste dag?

lievehbeestje met 1 bladSpeelgoed
Een paar keer per jaar is er een speelgoedmiddag. Dit wordt aangekondigd in het Lindeblad, de nieuwsbrief van de school. Uw kind mag dan speelgoed van huis meenemen naar school.

lievehbeestje met 1 bladHulp
Tijdens de informatie avond wordt u op de hoogte gesteld van allerlei praktische zaken. U kunt zich dan ook opgeven voor het helpen op school. Dit kunnen eenmalige activiteiten zijn gedurende het schooljaar, hulp bij vervoer,  of wekelijks helpen met bepaalde ontwikkelingsmaterialen of gezelschapsspellen.

lievehbeestje met 1 bladGymnastiek.
We willen graag dat de kinderen beschikken over gymschoenen met klittenband of met een elastiek over de wreef. Ook hier is het handig dat u de naam van uw kind op de schoenen zet.

lievehbeestje met 1 bladVerjaardag.
Als een kind jarig is trakteert hij/zij alleen de eigen klas. Uitnodigingen voor het verjaardagsfeestje van uw kind op verzoek van de leerkrachten buiten schooltijd en het liefst in de privésfeer uitdelen.

lievehbeestje met 1 bladHoofdluis.
Na elke vakantie wordt er gecontroleerd op hoofdluis. Men werkt volgens aanwijzingen van de GGD. Indien er hoofdluis wordt geconstateerd wordt de betreffende groep via de mail op de hoogte gebracht met het verzoek de kinderen extra te controleren.

lievehbeestje met 1 bladSchoolreizen.
In mei en juni vinden de schoolreizen plaats. De groepen 1 t/m 7 gaan één dag op reis. Groep 8 gaat een midweek naar Ameland.

 

 

 

 

Call Now Button